19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat în județ, pe parcursul zilei de vineri

- Advertisement -

Dacă joi, 3 august, Oltul este sub incidența unui Cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat, cu temperaturi în termometre, la umbră, de până la 37 de grade Celsius pe parcursul zilei, vineri, 4 august 2023, județul se va afla sub incidenșța unei noi avertizări meteorologice. De data aceasta va fi Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, temperaturile maxime ajungând până la 41 de grade Celsius la umbră. Însă, oltenii vor resimți în aer cu cel mult patru grade mai mult, potrivit meteorologilor. 

„Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie în noua atenționare meteo emisă joi dimineața.

Meteorologii mai spun că pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 august, disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Tot vineri, 4 august, în restul țării va fi Cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

„Vineri, 4 august, valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade”, arată meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți