32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Senatorul de Olt Paul Stănescu: „Spunem odată pentru totdeauna stop pensiilor speciale”

- Advertisement -

„Decizia Curții Constituționale cu privire la legea pensiilor speciale arată că vom duce la capăt reforma, așa cum ne-am angajat. Legea va fi modificată și va fi pusă în acord cu observațiile pe care Curtea Constituțională le-a făcut cu privire la pensiile magistraților, în urma sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție”. Așa își începe ultima declarație politică Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al Partidului Social Democrat.

Angajamentul pe care PSD l-a luat, împreună cu partenerii de guvernare, este pentru reforme reale, palpabile, nu mimate doar de dragul populismului, spune parlamentarul social democrat.

„Istoria pensiilor speciale, care durează de prea mult timp, va fi încheiată de actuala coaliție. Acest lucru demonstrează că alții, care s-au bătut cu pumnul în piept că vor rezolva această problemă, pur și simplu nu și-au dorit-o. Reamintesc că la sfârșitul lunii iunie, când am venit cu legea în Parlament, USR a votat împotrivă. La fel a făcut și AUR. Astfel, ipocrizia politică a celor care tot solicitau Parlamentului să susțină reforma pensiilor speciale este dezvăluită în toată splendoarea ei. Trebuie reamintit că, tot în luna iunie, coaliția de guvernare a eliminat și pensiile speciale ale parlamentarilor, altă marotă a Opoziției, care nu a făcut nimic bun nici în acest sens când a avut ocazia”, a declarat Paul Stănescu.

Senatorul PSD de Olt a mai spus că, după finalizarea acestei reforme, „peste 3 miliarde de euro care trebuie să ne revină din Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi salvați și vor intra în economia României”.

„Arătăm clar prin fapte, nu prin vorbe sterile, că măsurile pe care le implementăm au un impact real și au la bază principiul echității sociale. Reformele promovate de PSD și coaliția de guvernare sunt în primul rând în interesul cetățenilor”, a subliniat politicianul Stănescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți