13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Baza sportivă „Progresul” din Corabia, transformată în stadion

- Advertisement -

În orașul de la Dunăre, Corabia, pe lângă stadionul San Siro – bază sportivă multifuncțională, va mai exista încă un stadion. Concret, fosta bază sportivă „Progresul” va fi transformată în stadion, anunțul fiind făcut de autoritățile locale. Proiectul va fi realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, iar în prezent este la stadiul realizării Studiului de fezabilitateși Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, termenul fiind de 120 de zile.

„Vești bune. În Corabia vom avea și stadion nou. A fost demarată licitația pentru întocmire documentație de avizare la proiectul «Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea bazei sportive ‚Progresul’», proiect realizat prin Compania Națională de Investiții”, a anunțat Daniel Albu, administratorul public al urbei dunărene.

Investiția se va realiza pe actuala locație a bazei sportive, respectiv strada Elena Doamna, nr. 2 B. Fotbal și atletism vor fi principalele sporturi ce se vor practica pe noul stadion.

„În contextul existenței unei baze sportive aflată în proprietatea oraşului Corabia, se doreşte reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea acesteia inclusiv infrastructura conexă necesară pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităţilor sportive, cu predilecţie fotbal și atletism. Oraşul Corabia înţelege că a investi în tineri reprezintă o investiţie în viitor, iar o investiţie de orice fel în sport reprezintă o investiţie pe termen lung în sănătatea generaţiilor ce vin. Echipele de fotbal de juniori, alcătuite pe grupe de vârstă, ale clubului sportiv școlar, provenind din cele patru școli gimnaziale, Liceul Teoretic Corabia și Grupul Școlar «Danubius» își desfășoară activitatea de pregătire pentru competițiile organizate la nivel judetean și național, în această bază sportivă, singura existentă din orașul Corabia. Pista de atletism este singura existentă din oraș, dar actualmente este impracticabilă, reabilitarea ei fiind necesară pentru desfășurarea în condiții optime a activitățiilor specifice, atât pentru orele de sport ale elevilor cât și pentru pregatirea acestora în plan individual, pentru admiterea în învățământul superior cu profil sportiv. Reabilitarea și aducerea la standardele necesare ar conduce la reînființarea secțiilor de atletism școlar (…)”, a declarat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei orașului Corabia.

Prin realizarea investiţiei se urmăreşte atingerea mai multor obiective generale precum întărirea rolului sportului în comunitatea orașului; promovarea sănătății publice prin activitate fizică; stimularea activităților de voluntariat în domeniul sportului și reînființarea secțiilor de atletism școlar; consolidarea dimensiunii economice a sportului la nivel local și desfășurarea de competiții sportive cu caracter oficial.

Din punct de vedere tehnic şi functional, noul stadion ar urma să aibă teren de joc pentru fotbal cu lungimea de 95 – 105 metri și lățimea de 60 – 68 metri; suprafața de joc va fi acoperită cu gazon natural cu instalație de udare și drenare; pistă de atletism – patru culoare cu acoperire din tartan, dispusă perimetral, în jurul terenului de fotbal; teren de antrenament și încălzire; stadion de categoria C: nivel de competiție național; tipul tribunelor: drepte, cu scaune individuale și vor fi acoperite și dispuse pe două laturi, simetric față de axul lung al terenului de joc; capacitatea tribunelor: 1.000 locuri; facilităţi pentru spectatorii cu dizabilităţi – se vor prevedea accese pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora într-o zona special amenajată, inclusiv grup sanitar.

Pavilionul central (C 1) va fi format dintr-o construcţie D + P + l, amplasată în partea de est a terenului cu dimensiuni în plan de 27,30 metri x 13,35 metri având ca funcţiuni: vestiar gazde – cu toalete, duşuri, cameră recuperare, cameră antrenor; vestiar oaspeți – cu toalete, duşuri, cameră recuperare, cameră antrenor; vestiar arbitri – prevăzut cu grup sanitar și duşuri; sală ședințe club – destinată organizării de şedinţe tehnice; sală tratament – prevăzută cu sală aşteptare și grup sanitar; cabinet medical – prevăzut cu grup sanitar; sală recuperare și fitness – complet utilată, prevăzută cu grup sanitar propriu și dușuri; stație de amplificare – cu sistem de sonorizare; bucătărie și sală de mese – complet utilate, birou administrator, spații de depozitare, centrală termică.

În cadrul amplasamentului vor mai fi: gard de împrejmuire din plasă de sârmă înalt de minim doi metri si prevăzut cu cel puţin 4 porţi, câte una pe fiecare latură a terenului, cu deschiderea spre terenul de joc, în scopul evacuării spectatorilor din tribune, în cazuri de urgenţă; toalete pentru spectatorii de ambele sexe dimensionate corespunzător; tabelă de marcaj; bănci pentru jucătorii de rezervă şi pentru persoanele oficiale; locuri de parcare dimensionate corespunzător; căi de acces şi circulație pentru public – proiectat astfel încât să se evite situaţiile de congestionare şi să asigure deplasarea cu uşurinţă a fluxurilor.

De asemenea se vor asigura și toate utilitățile, administrația publică locală dorind inclusiv instalarea de panouri solare și panouri fotovoltaice.

„(…) Se va studia posibilitatea instalării panourilor solare termice pentru prepararea apei calde de consum de la duşuri şi grupurile sanitare, precum şi pentru asigurarea menţinerii unei temperaturi de gardă în timpul iernii pe perioada de neutilizare a spaţiilor. Totodată, se va studia posibilitatea instalării de panouri fotovoltaice care să asigure o parte din consumul electric al clădirii. Se va analiza posibilitatea ca sistemele de iluminat exterior să se realizeze cu corpuri de iluminat în tehnologie LED cu panouri fotovoltaice integrate care să asigure autonomia funcţionării lor pe toată durata nopţii. Noua bază sportivă va avea și instalație de irigare automată a terenului de joc”, a subliniat Dan Oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți