20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CJ Olt continuă investițiile la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci

- Advertisement -

Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit miercuri, 30 august 2023, ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, în cadrul căreia aleșii județului au votat de votat mai multe proiecte ce vizează realizarea unor investiții importante în județ. Printre aceste proiecte de hotărâre s-au numărat cele privind modificarea unor anexe referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiective de investiții ce vor fi reabilitare termic pentru creșterea eficienței energetice precum clădirea sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, sediul Centrului Militar Județean Olt și clădirea Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina. Totodată, s-a votat și proiectul privind „Digitalizarea activității Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci”, iar consilierii județeni au votat și o rectificare a bugetului Județului Olt pe anul 2023, banii fiind folosiți pentru investiții ce se realizează la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Legat despre digitalizarea activității de la spitalul din Schitu, Marius Oprescu, președintele CJ Olt a spus: „Așa cum știți, și Spitalul Județean de Urgență Slatina a depus un astfel de proiect. Iată că și Spitalul de Psihiatrie Schitu depune astăzi (miercuri, 30 august n.r.) un proiect în valoare de aproximativ 950.000 euro în ceea ce privește digitalizarea spitalului respectiv. Este un proiect depus pe Planul Național de Redresare și Reziliență, pe o axă care s-a deschis în momentul de față, urmând ca atunci când se finalizează să semnăm și să trecem la executarea acestuia”.

Șeful forului județean a explicat și ce înseamnă modificările de la anexele privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru cele trei instituții ce vor fi reabilitate termic.

„Așa cum știți, acele proiecte deja au fost licitate, sunt și semnate, și cred că în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență, pe unul dintre ele, s-au și apucat de lucru, cred că la Blocul Materno-Infantil. În momentul de față, pentru trei din cinci proiecte pe care le avem pe reabilitare termică deja s-a dat ordinul de începere”, a spus Oprescu.

Iar privind rectificarea bugetului Județului Olt pe acest an, banii vor ajunge pentru continuarea unor lucrări tot în cadrul celei mai mari unități spitalicești din județ.

„Pentru Spitalul Județean, am alocat la început de an niște bani pentru lucrările multianuale, deja începute în urmă cu 3 ani de zile, atât la Secția Medicală, cât și la Blocul Materno- Infantil. Așa cum știți, lucrăm sub activitate, eliberăm câte o jumătate de etaj, câte un etaj se lucrează, se modernizează, urmând ca apoi el să fie reocupat cu spațiile de cazare și spații medicale pe care le avem în Spitalul Județean. La început de an, am alocat o sumă de bani care a fost consumată de către constructorii care fac lucrări în acele corpuri. Acum, am alocat această diferență de bani astfel încât până la finalul anului să asigurăm suma necesară să continuăm lucrările în acele corpuri”, a subliniat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți