15.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Cântec, joc și voie bună, de Sfânta Maria Mică, la Dobrun. Valentin Sanfira, în spectacol la Ziua comunei

- Advertisement -

Sărbătoare de zile mari vineri, cu începere de la ora 17:00, în centrul comunei Dobrun, de Sfânta Maria Mică. În data de 8 septembrie 2023, Primăria și Consiliul Local Dobrun, în frunte cu edilul Aurel Bondrescu, au pregătit un spectacol extraordinar, cap de afiș fiind îndrăgiți interpreți de muzică populară, numărul unu fiind Valentin Sanfira (FOTO).

Așa cum au făcut-o de fiecare dată, membri ai Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Oltului” din municipiul Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt, vor fi prezenți la Ziua localității Dobrun.

Astfel, în fața dobrunenilor, și nu doar a lor, vor cânta cunoscuți artiști ai ansamblului, respectiv Maria Ghinea, Cătălin Bărbulescu, Gabriel Zăvoeanu, Marinela Dobrițoiu, Constantin Ștefan, Maria Dinu, Denisa Popescu și Iazmina Cojocaru, cu toții fiind acompaniați de orchestra „Doina Oltului”. Bineînțeles, așa cum menționam și în rândurile de mai sus, în spectacol va mai fi Valentin Sanfira, un alt invitat special în recital fiind și Alin Gabriel Matei.

Din eveniment nu vor lipsi nici momentul artistic oferit de membrii Ansamblului Folcloric „Dobruneanca” al comunei, dar și de colaboratoarele Daria Moanță și Alexia Rotaru.

Evenimentul este organizat și cu prilejul împlinirii a 444 de ani de la prima atestare a localității Dobrun, care a fost pe 1 septembrie 1579.

„Stimaţi dobruneni! Azi se împlinesc 444 de ani de existenţă atestată documentar la 1 septembrie 1579 a localităţii Dobrun, prilej cu care vă rog să acceptaţi urarea mea de sănătate şi fericire pentru dumneavoastră şi celor dragi. În perioada de până la 9 septembrie se organizează în localitatea Dobrun – sat reşedinţă a comunei Dobrun, ample manifestări culturale, artistice şi sportive, pentru semnificarea acestui eveniment important din viaţa noastră. Programul acestor manifestări va culmina cu un spectacol festiv, organizat pe stadionul din satul Dobrun, începând cu ora 17:00, prin prezentarea de programe artistice de către Ansamblul Folcloric ‘Doina Oltului’, Ansamblul Folcloric ‘Dobruneanca’ şi invitaţi de marcă ai cântecului şi folclorului românesc. Vă doresc o petrecere plăcută, cu inimile şi sufletele pline de fericire. La mulţi ani!”, este mesajul transmis de primarul Aurel Bondrescu pe 1 septembrie 2023.

Din peisaj nu vor lipsi nici micul parc de distracții amenajat special pentru copii, alte spații de distracții pentru tineri sau grătarele cu mici, berea rece și alte băuturi răcoritoare, precum și tarabele cu diverse chilipiruri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți