14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

S-au demarat procedurile de recepție de repunere în circulație a podului de peste râul Olt, dintre Poganu și Drăgășani

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au transmis joi, 7 septembrie 2023, că au fost demarate procedurile de recepție a lucrărilor de punere în siguranță a circulației auto și pietonale pe podul rutier de peste râul Olt, de pe Drumul Național 67 B, dintre satul Poganu al comunei oltene Verguleasa și municipiul Drăgășani, județul Vâlcea. Acesta este închis din luna martie acest an.

„Am încredere în calitatea lucrărilor executate și sunt sigur că, așa cum ne-am asumat, circulația rutieră și pietonală se va deschide înainte de începerea activității școlare”, a declarat Cosmin Călin, directorul regional al DRDP Craiova.

Podul de pe DN 67 B, dintre Verguleasa și Drăgășani, a fost închis traficului rutier din luna martie 2023, după ce o pasarelă pietonală, pe o distanță de 25 de metri, s-a prăbușit în apele râului Olt. Locuitorii din Verguleasa aveau să protesteze în luna mai, în fața Prefecturii Olt, pentru ca podul să fie redeschis circulației, deoarece pe rutele ocolitoare găsite atunci de autorități dintr-o localitate în alta se ajungea în mai bine de jumătate de oră, față de cât se făcea de obicei, respectiv șapte – opt minute.

Iar după multe consultări, autoritățile au decis că trebuie făcute anumite lucrări specifice pentru a se putea circula pe acesta – demolarea consolelor de trotuar, pe ambele sensuri; înlocuire rosturi de dilatație; montare parapete de siguranță pentru protecția pietonilor; montare mână curenta, pentru protecția pietonilor; refacere rampe pod.

Însă, când va fi redeschis, vor exista restricții, pe acesta doar autovehiculele care au tonaj mai mic de 7,5 tone.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți