19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Unul dintre șoferii implicați în accidentul de la Recea era sub influența unei substanțe interzise

- Advertisement -

Polițiștii rutieri au schimbat încadrarea juridică a faptei în cazul accidentului de circulație grav produs luni după-amiază la intersecția Drumului Județean 653 cu Drumul Județean 657, în satul Recea, comuna Valea Mare. Pe lângă vătămare corporală din culpă, oamenii legii fac acum cercetări și pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Asta după ce șoferul autoutilitarei, originar din județul Gorj, a ieșit pozitiv la substanța ketamină, în urma testării cu aparatul DrugTest.

„Cei doi conducători auto au fost testați și cu aparatul DrugTest, pentru tânărul de 30 de ani rezultatul a fost negativ, iar pentru tânărul de 25 de ani, aparatul a indicat prezența unei substanțe psihoactive. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

55 de persoane au fost implicate în evenimentul rutier, 53 dintre ele fiind în autocarul, iar două în autoutilitară. În urma impactului violent dintre acestea, o femeie, care era pasageră în al doilea vehicul, a ajuns la Spitalul Slatina. Pentru câteva minute a fost activat Planul Roșu de Intervenție, în total având nevoie de acordarea de îngrijiri medicale cinci persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea accidentului rutier, în jurul orei 16:30, la fața locului, pentru cercetări, deplasându-se polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o autoutilitară condusă de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, și un autobuz condus un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din comuna Schitu. În urma evenimentului rutier, o tânără de 34 de ani, din orașul Turceni, județul Gorj, pasageră în autoutilitară, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative”, a spus agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit unor surse, accidentul de circulație s-a produs pe fondul neacordării de prioritate de către șoferul autoutilitarei, din Târgu Jiu, vehiculul intrând în coliziune cu autocarul condus de tânărul din Schitu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți