2.3 C
Slatina
marți,28 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, noi acțiuni preventive. Le-au explicat corăbienilor ce pățesc dacă consumă droguri sau comit infracțiunea de trafic de persoane

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Poliției orașului Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu specialiști ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o activitate informativ – preventivă pe linia consumului de alcool și substanțe interzise, dar și pentru prevenirea traficului de persoane. Activitățile au fost desfășurate în orașul Corabia, cu ocazia manifestărilor cultural-artistice prilejuite de Zilele localității, respectiv Festivalul de muzică „Corabia de Aur”.

„În cadrul activităților, polițiștii au desfășurat o sesiune de informare a persoanelor despre cauzele consumului de droguri, dar și despre consecințele negative pe care acestea le au asupra organismului. Totodată, au fost purtate discuții și despre ce înseamnă traficul de persoane, modurile de recrutare, dar și despre etapele traficului de persoane. De asemenea, pentru ca participanții la activitate să poată aprofunda temele abordate, polițiștii au distribuit materiale informativ-preventive pe tema traficului și consumului de substanțe psihoactive și a traficului de persoane, oferind și informații despre prevederile legislative din acest domeniu”, a declarat agent principal de poliție Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Recomandări pentru prevenirea traficului de persoane

– Când primiți o ofertă de lucru în străinătate aflați cât mai multe detalii despre aceasta.
– Nu dați curs anunțurilor din ziare, internet, sau alte forme de publicitate până nu verificați firma.
– Consultați-vă cu părinții, prietenii sau alte persoane de încredere înainte de a lua decizia de a pleca la muncă în străinatate.
– Nu dați nimănui pașaportul, sub nici un motiv, cu excepția instituțiilor statului (român sau străin) abilitate să verifice actele de identitate.
– Nu ezitați sa vă adresați ambasadelor României sau organizațiilor neguvernamentale atunci când vă aflați într-o situație critică în străinătate.
– Când plecați la muncă în străinătate, lăsați-vă acasă copii de pe documentele de identitate și de călătorie, precum și de pe orice alte acte referitoare la viitorul loc de muncă .
– Nu uitați! Nimeni nu are dreptul sa vă forțeze să munciți pe gratis!

Recomandări consum de droguri

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!
– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!
– Nu îți dovedești curajul sau bărbăția consumând droguri. Cel mult, dovedești că ești o persoană slabă și influențabilă!
– Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte etc.)!
– Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți