18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CJ Olt vrea să atragă fonduri europene pentru achiziționarea unei staţii de tratare mecanico-biologică a deşeurilor la groapa de gunoi de la Bălteni

- Advertisement -

O nouă etapă a proiectului privind managementul deşeurilor în județul Olt este în stadiul de pregătire de către reprezentanții Consiliului Județean. Marius Oprescu, președintele CJ Olt, este cel care a anunțat joi, 28 septembrie 2023, că cadrul acestei investiții urmează a fi accesate fonduri europene în vederea achiziționării unei staţii de tratare mecanico-biologică a deşeurilor. Reducerea cantităților de deșeuri eliminate prin depozitare cu ajutorul soluțiilor alternative de reciclare, valorificare energetică și tratare biologică, atingând țintele privind gestionarea deșeurilor, este scopul acestei investiții.

Legat de halda de gunoi de la Bălteni, în ședința ordinară de joi a CJ Olt, de la sfârșitul lunii septembrie, aleșii județului au avut de aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea cererii de transmitere a unui imobil teren în suprafață de 300.000 de metri pătrați (30 de hectare n.r.) din domeniul public al comunei Bălteni, județul Olt, în domeniul public al județului Olt.

Este vorba chiar de terenul pe care este construită halda ecologică care este preluat de CJ Olt, în vederea atragerii de fonduri pentru cumpărarea respectivei stații.

„Este un teren pe care noi avem centrul de management al deșeurilor de la Bălteni și el era dat în administrarea Consiliului Județean. În momentul de față am demarat procedurile să treacă în proprietatea Consiliului Județean, noi pregătindu-ne pentru etapa următoare din managementul deșeurilor, încercând să depunem pe fonduri europene o stație de tratare mecanico-biologică. Asta înseamnă că pe groapa de gunoi, după tratarea gunoiului, va ajunge mai puțin gunoi și noi vom termina celula existentă în timp mai îndelungat”, a declarat șeful forului județean.

Întrebat de jurnaliști dacă este mulțumit cum este colectat gunoiul la nivelul unităților administrativ teritoriale din județ, Marius Oprescu a spus: „Lucrurile încep să se miște. Este adevărat că orice început e greu, localitățile încep să-și promoveze colectarea selectivă și să știți că, stând de vorbă cu cei de la Olt-Eco și cu societatea care se ocupă de salubrizare, am înțeles că au început să crească acele cantități de deșeuri colectate selectiv.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți