13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Se extinde Spitalul Municipal Caracal cu o construcție nouă care va avea cinci săli de nașteri și o secție ATI

- Advertisement -

Consilierii județeni au aprobat joi, 27 septembrie, în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni desfășurată în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, un proiect important pentru municipiul Caracal, dar și pentru locuitorii care stau în sudul județului. Este vorba despre extinderea Spitalului Municipal Caracal cu o construcție nouă care va avea subsol, parter, etaj și un spațiu tehnic, o investiție care se ridică la 16 milioane de lei.

În acest sens, aleșii județeni au aprobat proiectul de hotărâre cu privire la desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Olt în Comisia pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării de utilitate publică a proiectului „Creșterea eficienței energetice și a accesibilităților medicale prin extinderea Spitalului Municipal Caracal cu o construcție nouă având regimul de înălțime S+P+E+spațiu tehnic, deasupra ultimului nivel, conectată cu corpul existent C 1, printr-o pasarelă desfășurată la toate nivelurile supraterane, în vederea asigurării desfășurării activităților medicale în condiții optime”, numirea comisiei, precum și cu privire la desemnarea Secretariatului Comisiei.

„Astăzi am făcut un prim pas pentru declararea de utilitate publică a proiectului ce se dorește la Spitalul Caracal. Am demarat procedurile pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării de utilitate publică a extinderii spitalului. Era necesar pentru că un proiect de utilitate publică are anumite avantaje”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, la finalul ședinței.

În noul corp de clădire al Spitalului Municipal Caracal ar urma să aibă cinci noi săli de operații și o secție de Anestezie și Terapie Intensivă, urmând a crește și numărul de paturi.

„Ne dorim să accesăm fonduri pentru un proiect de extindere a spitalului Caracal. Vom avea cinci noi săli de operații, o secție ATI cu echipamente de ultimă generație și un număr crescut de paturi”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți