10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Razie cu efective mărite a polițiștilor olteni în Slatina și localitățile învecinate. Șapte șoferi au rămas fără permisul auto

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 30 septembrie spre 1 octombrie 2023, o acțiune cu efective mărite pe drumurile publice din municipiul Slatina și comunele limitrofe, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cele opt ore cât a durat razia, oamenii legii au dat aproape 90 de amenzi, iar șapte conducători auto au fost lăsați fără permis după abaterile pe care le-au comis în trafic.

„În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, în intervalul orar 19:00 – 03:00, au fost angrenați 24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 84 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar două pentru alte abateri la regimul rutier”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit sursei citate, ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut șapte permise de conducere, 17 certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind constatate și două infracțiuni la regimul rutier.

Doi bărbați cu dosare penale pentru consum de alcool

În cadrul activităților, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Ibănești, din comuna Cungrea, un autoturism condus de un bărbat de 36 ani, din comuna Curtișoara. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,60 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Ion Conea, din comuna Coteana, un autoturism condus de un bărbat de 35 ani, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii șoferi au fost conduși la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, iar pe numele acestora a fost întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități vor fi continuate de oamenii legii și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți