2.3 C
Slatina
marți,28 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Primăria Slatina acordă din nou tichete sociale de Crăciun. Valoarea lor a crescut la 150 de lei

- Advertisement -

Primăria Municipiului Slatina a transmis marți, 3 octombrie 2023, că a demarat al 15-lea sezon de depunere cereri pentru acordarea de tichete sociale, acestea urmând a fi distribuite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun 2023. Valoarea acestor tichete a crescut, de la 100 de lei la 150 de lei.

În acest sens, potrivit municipalității, se vor menține cele nouă puncte de pe raza Slatinei amenajate și în sezonul trecut, puncte unde se vor putea depune cererile în perioada 2 – 31 octombrie.

Și de această cei care vor primi tichetele sociale sunt persoanele cu handicap, pensionarii și beneficiarii de indemnizații.

„Beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu; pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună; beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună. Acordarea tichetelor sociale se va face pe bază de cerere scrisă (tip) distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente: pentru persoanele cu handicap grav/accentuat/mediu – document din care să rezulte apartenența la categoria de persoană cu dizabilități, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap grav/accentuat/mediu; act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, caz în care se vor depune documente din care rezulta calitatea de reprezentant legal; act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă. Pentru pensionari și beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale – documente din care să rezulte atât apartenența la grupul țintă cât și toate veniturile realizate în luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii: cupoane/decizii pensie, indemnizații speciale/alte documente de venituri. Pentru eligibilitate veniturile trebuie să nu depășească 1.200 lei/lună – act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, caz în care se vor depune documente din care rezulta calitatea de reprezentant legal; act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă”, au declarat reprezentanții Primăriei Slatina.

Municipalitatea slătineană mai transmite că acum tichetele sociale au o valoare de 150 lei, în creștere cu 50 de lei față de cele acordate în sezoanele trecute, și vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

„Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române. Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, sunt amenajate nouă puncte de lucru unde se distribuie și se primesc cereri pentru acordarea tichetelor sociale, după cum urmează: Primăria municipiului Slatina – două puncte de primire:
sediul central: str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1; Direcția Generala Economică: str. Toamnei, nr. 6; Direcția de Asistență Socială Slatina – trei puncte de primire: sediu central – str. Frații Buzești, nr. 6; Centrul Comunitar de Asistenţă Medico-Socială: str. Nicolae Bălcescu, nr. 22; Clubul Pensionarilor: str. Victoriei; Direcția Administrare Patrimoniu – un punct de primire – str. Unirii, nr. 2 B; Centrul „Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – un punct de primire: str. Centura Basarabilor (Progresul); Compania de Apă Olt – un punct de primire: Casieria din str. Artileriei, nr. 2; Loctrans – un punct de primire: Casieria din b-dul A. I. Cuza”, mai precizează municipalitatea.

Sursa citată mai arată că cererea pentru acordarea tichetelor sociale va fi disponibilă gratuit la cele nouă puncte publice menționate, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro și transmisă prin mijloace electronice la adresa office@das-slatina.ro, cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele prevăzute mai sus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți