20.2 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Se deschide Ambulatoriul integrat Spitalului Slatina din orașul Drăgănești Olt

- Advertisement -

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a transmis luni, 16 octombrie 2023, că își extinde activitatea și își propune să ofere servicii medicale de specialitate locuitorilor din orașul Drăgănești Olt și din comunele limitrofe orașului. Astfel, din prima zi a acestei săptămâni, se deschide Ambulatoriul integrat Spitalului Slatina din localitate, situat în strada Căpitan Drăgănescu, nr. 3, cu următoarele cabinete: Neurologie, Medicină Internă, Pediatrie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

De asemenea, în cadrul ambulatoriului va funcționa și un Punct de recoltare probe biologice.

Potrivit datelor furnizate de Angela Nicolae, manager al SJU Slatina, cabinetele vor funcționa conform programului:
Luni – Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, între orele 10:00 – 13:00; Neurologie, între orele 15:00 – 18:00; Miercuri – Medicină Internă, între orele 10:00 – 13:00; Pediatrie, între orele 10:00 – 13:00.

Recoltări probe biologice vor fi în zilele de marți și joi, între orele 08:00 – 09:30.

Programări se fac zilnic între orele 13:00 – 15:00 la numărul de telefon 0349.409.946 sau la sediul din Drăgănești Olt, strada Căpitan Drăgănescu, nr. 3.

Iar în funcție de adresabilitate, programul poate suferi modificări.

„Pacienții beneficiază de consultații de specialitate, proceduri și investigații, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, cardul de sănătate/adeverința de asigurat și actul de identitate. Deschiderea Ambulatoriului este posibilă grație Consiliului Județean Olt, care a luat decizia de a face ample lucrări de modernizare și dotare, identificând nevoia reală de servicii medicale de specialitate a cetățenilor din orașul Drăgănești Olt și localitățile limitrofe. Accesul la îngrijiri medicale locale, diagnosticare și tratament precoce, prevenirea bolilor și creșterea calității vieții sunt principiile care au stat la baza acestei decizii importante pentru comunitatea locală. Alături de Consiliul Județean Olt depunem toate eforturile să creștem constant calitatea serviciilor medicale și să dezvoltăm condiții optime pentru pacienți și pentru corpul medical, care își desfășoară activitatea în unitatea noastră sanitară”, a declarat managerul celei mai mari unități medicale din județul Olt.

Legat de această investiție, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, președintele instituției, a declarat: „Mă bucură foarte mult deschiderea unui Ambulatoriu al Spitalului Județean de Urgență Slatina în Drăgănești Olt. Eforturile noastre bugetare, făcute în urmă cu aproape patru ani, sunt astfel valorizate și direcționate către sănătatea locuitorilor din Drăgănești Olt și comunele limitrofe orașului. Este o decizie luată cu mult timp în urmă întârziată doar de protocoalele și circuitele impuse de pandemie. După închiderea spitalelor mici, de către guvernarea democrat-liberală, zeci de mii de cetățeni din județul nostru rămăseseră fără asistență medicală, aceștia fiind obligați să meargă cu copiii sau pentru o uzuală analiză medicală de sânge la zeci de km distanță. Am hotărât, astfel, preluarea acelei clădiri și investiții consistente în modernizare și dotare, pentru a reda-o comunității locale și pentru ca drăgăneștenii și cetățenii din comunele limitrofe să aibă acces la servicii medicale de calitate în arealul lor imediat. Le mulțumesc medicilor și asistentelor, care fac parte din acest proiect, pentru efortul constant pe care-l depun în creșterea serviciilor medicale oferite de SJU Slatina. Efortul lor va primi ca răspuns cetățeni mai sănătoși și va atrage investiții permanente din partea Consiliului Județean Olt, pentru asigurarea unor condiții optime de diagnostic și tratament medical”.

Noul Ambulatoriu integrat Spitalului Slatina din DrăgăneștibOlt a fost complet reabilitat și dotat în anul 2019, de către Consiliul Județean Olt, care a investit în modernizarea lui peste 2 milioane de lei.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți