12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Ștafeta veteranilor Invictus a plecat de la Slatina spre Craiova, pe traseul albastru

- Advertisement -

Manifestarea sportivă „Ștafeta veteranilor Invictus” a implicat și anul acesta voluntari din județul Olt, ștafeta fiind preluată duminică, 15 octombrie 2023, din fața sediului Centrului Militar Județean. Municipiul Slatina a fost inclus pe traseul albastru al ștafetei, ce este parcurs în alergare sau cu bicicletele, ajungând aici vineri, 13 octombrie, și poposind la CMJ timp de o zi.

Duminică, 15 octombrie, a plecat spre Bănie pe traseul Podul Olt, Balș și Craiova.

„Evenimentul Ștafeta veteranilor presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee și culori ale tricolorului-albastru, galben și roșu, trasee care însumează peste 3.800 de kilometri. Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a drapelului național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: ‘Sacrificiul impune respect!’, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental ‘Glorie Ostașului Român’, din Carei”, a transmis căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

ISU este reprezentat la Ștafeta veteranilor de pompierii Ștefania Purcărea, Iulian Pipin, Ionuț Tiberius Călin și de fostul lor coleg Vasile Ciobanu.

„Nimeni și nimic nu ne poate opri să ne iubim țara! Împreună, suntem de neînvins! Go, Invictus!”, a fost mesajul transmis de voluntarii prezenți la cea de-a zecea ediție a Ștafetei veteranilor.

Sursă foto: CMJ Olt

Despre manifestarea sportivă au vorbit și reprezentanții CMJ.

„‘Ștafeta Veteranilor’, ediția a X-a, este organizată de Asociația Invictus România, în contextul sărbătoririi, la data de 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Echipe de voluntari din toată țara, alergători și cicliști, militari și civili, vor străbate toate județele țării până pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei, cu scopul de a aduce un omagiu eroilor neamului.
Vineri, 13 octombrie, echipa Invictus Vâlcea a adus, în alergare și pe bicicletă, Ștafeta veteranilor până la Slatina și a predat-o echipei Invictus Olt, pentru a continua executarea misiunii până în Garnizoana Craiova. Duminică, 15 octombrie, la ora 08:00, echipa Invictus din județul Olt a plecat de la sediul Centrului Militar Județean Olt către Garnizoana Craiova, urmând să predea ‘Ștafeta veteranilor’ colegilor din județul Dolj. Felicitări și succes, în continuare, până la îndeplinirea misiunii încredințate!”, a spus maiorul Marius Bordencea de la instituția din teritoriu, aflată în subordinea Ministerului Apărării Naționale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți