12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cinci Drugteste noi în loc de două pentru polițiștii rutieri din județul Olt

- Advertisement -

Aparatele DrugTest folosite în prezent de polițiștii rutieri nu sunt atât de performante, motiv pentru care conducătorii auto, și nu doar ei, au suspiciuni că acestea dau unele erori, de aceea în ultima perioadă au fost făcute demersuri pentru a fi achiziționate altele noi, acestea fiind considerate a fi, la ora actuală, cele mai performante de pe piață. Anunțul a fost făcut încă de acum două săptămâni de Mario De Mezzo, prefectul județului, care spunea atunci că Artrom Steel Tubes, fabrica de pe platforna industrială a municipiului Slatina care produce oțel și țevi din oțel, fără sudură, este cea care le va cumpăra și mai apoi dona Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Se spune că vor ajunge în dotarea oamenilor legii două dispozitive Drager 5000 folosite la testarea șoferilor în cazul cărora există suspiciunea că au consumat droguri înainte de a se urca la volan.

Însă joi, 19 octombrie 2023, într-o nouă conferință de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a venit cu o veste și mai bună, iar în loc de două Poliția Olt va primi cinci astfel de Drugteste. Societatea Artrom Steel Tubes a virat deja suma de 20.000 de euro către IPJ, pentru ca acestea să fie cumpărate.

„Achiziția Drugtestelor performante pentru IPJ este aproape de final. Artrom Steel Tubes SA a virat suma de 20.000 de euro către IPJ, entitate care va achiziționa Drugtestele Drager 5000 pentru IPJ Olt, menționând că suma este suficientă pentru cinci Drugteste”, a declarat prefectul de Olt Mario Lucian De Mezzo.

Inițial, se spune că un astfel de dispozitiv pentru testarea antidrog a conducătorilor auto costă 10.000 de euro, însă se pare că a fost găsită o ofertă de preț mult mai bună, iar din cei 20.000 de euro donați se vor cumpăra cinci astfel de aparate.

Noile Drugteste Drager 5000 au o rată de eroare sub 10% și vor contribui decisiv în identificarea mult mai cu acuratețe a persoanelor care conduc sub influența substanțelor interzise.

Dintre cele două dispozitive DrugTest existente acum în dotarea IPJ Olt, unul este folosit de polițiștii Serviciului Rutier și altul de cei de la Biroul Rutier al Poliției municipiului Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți