1.2 C
Slatina
joi,21 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Olguța Filip, meșterul popular al iilor de la Cezieni, invitată la prima ediție a Galei Radio. Este nominalizată la categoria „Tradiții și folclor”

- Advertisement -

Sala Radio din București, găzduiește pe 1 noiembrie 2023, cu începere de la ora 17:00, prima ediție a Galei Radio dedicată a aniversării a 95 de ani de la prima transmisie a Societății Române de Radio. Această gală este „(…) concepută pentru a celebra, recunoaște și evidenția realizările remarcabile din diverse domenii, performanța și excelența care modelează România”, spune Valeru Ciurea, om de cultură al județului Olt.

La acest eveniment va participa și Olguța Filip, meșter în cusături și țesături populare (confecționat de ii n.r.) din comuna Cezieni, Tezaur Uman Viu.

„Județul Olt are mândria de a fi prezent la această Gală prin Tezaurul Uman Viu Olguța Alexandrina Filip, de la Cezieni, care a fost nominalizată la categoria ‘Tradiții și folclor’, una dintre cele 12 categorii care vor aduce în atenția românilor din țară și din diaspora valorile reprezentative ale României. Criteriile de selecție au fost prezentate de Societatea Română de Radiodifuziune în comunicatul de presă: ‘Mecanica galei este una echilibrată și transparentă, menită să evidențieze performanța și contribuția semnificativă a personalităților care modelează România. Procesul de selecție și nominalizare se bazează pe un comitet de jurnaliști și profesioniști din Radio România, care sunt conectați în permanență la evenimentele și transformările din societate. Acești experți, împărțiți în comisii specializate pentru fiecare categorie, propun nominalizări pe baza criteriilor de performanță și relevanță. După ce comisiile au efectuat selecția inițială, se alcătuiesc liste cu câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie. Nominalizările sunt rezultatul unui proces riguros de evaluare, în care se ține cont de contribuția lor semnificativă în anul precedent. Ulterior, juriul Galei Radio România, format din experți din diverse domenii, familiarizați cu importanța și impactul performanței, efectuează voturi secrete pentru selecția câștigătorilor. Este important de subliniat că Gala Radio România nu este un mediu competițional în adevăratul sens al cuvântului, ci un mediu care onorează eforturile, viziunea și contribuția fiecăruia dintre cei nominalizați. Scopul este de a sublinia și sărbători excelența în toate formele ei, de la domeniul cultural și artistic, până la știință, inovație și contribuții în comunitate'”, a declarat Valeru Ciurea, consultant artistic al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți