14.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Una dintre victimele accidentului produs pe trecerea de pietoni din fața SJU Slatina, transferată la Craiova

- Advertisement -

Accidentul de circulație de pe strada Crișan, din municipiul Slatina, chiar pe trecerea de pietoni din fața Spitalului Județean de Urgență, din seara zilei de miercuri, 1 noiembrie, în jurul orei 22:15, a avut urmări grave. Trei adolescente, în vârstă de 16 ani fiecare, au fost lovite în plin de un autoturism, în momentul în care se angajaseră regulamentar în traversarea drumului, iar în urma coliziunii mașina a ricoșat într-un buldoexcavator oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor. Fetele au fost duse imediat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, în vederea efectuării de investigații medicale amănunțite, iar una dintre ele a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Potrivit chirurgului plastician Florin Popa, directorul medical și purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, copila a fost diagnosticată cu fractură de ambe oase la nivelul gambei piciorului stâng, iar celelalte două adolescente au rămas internate la unitatea medicală din Slatina, una pe Secția Chirurgie cu fractură de bazin și multiple plăgi, iar cealaltă pe Secția ORL cu fractură de piramidă nazală consolidată și plăgi la nivelul feței.

Cele trei tinere se mai aflau cu încă o fată, însă, din fericire, aceasta nu a fost lovită de mașină și nu a necesitat niciun fel de îngrijiri medicale. Primul ajutor le-a fost acordat celor rănite de salvatorii Detașamentului Slatina al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Olt.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea evenimentului rutier din fața Spitalului Slatina, iar la fața locului, pentru cercetări, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina. Oamenii legii au stabilit că șoferul care era la volan, un tânăr de 18 ani, din Caracal, nu era băut și nici nu se afla sub influența unor substanțe interzise.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Caracal, ar fi accidentat trei pieton, respectiv trei tinere, în vârstă de 16 ani, care s-ar fi aflat în traversarea regulamentară a străzii, ulterior ricoșând într-un buldoescavator care era oprit la marcajul pietonal pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor. În urma evenimentului rutier, cele trei tinere au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul DrugTest, rezultatele fiind negative”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul grav, pe numele conducătorului auto fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți