9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

40 de șoferi au rămas fără permisul auto pentru diverse abateri comise pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în zilele de sâmbătă și duminică, 4 si 5 noiembrie, noi acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au fost constatate mai multe nereguli pe șoselele județului, oamenii legii aplicând 290 de amenzi, în cuantum de aproape 85.000 de lei, iar 40 de șoferi au rămas fără permisul auto pentru diverse abateri comise.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei, 224 fiind aplicate pentru nerespectarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare, 47 pentru nerespectarea Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 19 pentru alte acte normative. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 40 de permise de conducere, 13 certificate de înmatriculare, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La volanul unui autoturism, fără a avea permis

În cadrul activităților, în data de 4 noiembrie, în jurul orei 21:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 10 Vișina au oprit pentru control, pe Drumul Județean 604, din comuna Vădastra, un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dosar penal pe numele unui tânăr de 17 ani care era băut și conducea un moped

Duminică, 5 noiembrie, în jurul orei 13:45, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Coteana au oprit pentru control, pe strada Safciu, din comuna Coteana, un moped condus de către un tânăr de 17 de ani, din comuna olteană Vâlcele.

Întrucât mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă nici permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul era neînmatriculat/neînregistrat.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

A refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest

În aceeași zi, dar în jurul orei 15:25, polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți au oprit pentru control, pe Drumul Județean 679, în comuna Ghimpețeni, un autoturism condus de un bărbat de 46 ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice la o unitate spitalicească.

În cauză, polițiștii au întocmit pe numele șoferului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți