15.2 C
Slatina
luni,9 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, printre microbiștii veniți să vadă meciul de fotbal dintre CSM Slatina și CSC Dumbrăvița

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat sâmbătă, 11 noiembrie, activități informativ preventive pe linia violenței domestice, dar și pe liniile traficului și consumului ilicit de droguri, a victimizării minorilor și furturilor din patrimoniu, cu ocazia meciului de fotbal din Liga a II-a, dintre echipele CSM Slatina și CSC Dumbrăvița, desfășurat pe Stadionul „1 Mai”, din municipiul Slatina, județul Olt.

„În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au prezentat cetățenilor informații cu privire la violenta domestică, în principal, persoanelor vulnerabile (vârstnici, femei și copii), care pot fi victimele unor astfel de acte, dar și cunoscuților acestora care doresc să le acorde sprijin, în acest sens, fiindu-le oferite și materiale informativ preventive. În scopul reducerii riscului victimizării, polițiștii au recomandat cetățenilor să nu accepte violența fizică, sa sune la 112 atunci când sunt în pericol și să ceară ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin și adǎpost”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată a mai spus că au fost desfășurate, totodată, activități informativ preventive în rândul tinerilor, pentru conștientizarea efectelor medico-psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive, precum și pentru abordarea unui stil de viață responsabil prin care să fie prevenite abaterile de la normele sociale (delincvență juvenilă).

„Politiștii au informat tinerii despre consecințele juridice ce decurg din săvârșirea de astfel de infracțiuni, fiindu-le oferite sfaturi și recomandări privind traficul și consumul de droguri”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

În cadrul activităților desfășurate, au fost abordate și teme precum disparițiile de copii și plecările voluntare, polițiștii urmărind creșterea gradului de informare în rândul copiilor cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie.

„Pentru a preveni disparițiile de minori sau plecările voluntare, polițiștii au transmis copiilor o serie de recomandări și sfaturi în acest domeniu, încurajându-i să aibă o bună comunicare cu familia sau reprezentanții legali”, a mai declarat Cosmin Lupu.

De asemenea, cetățenii au fost informați despre principalele moduri de operare utilizate pentru comiterea faptelor de furt din locuințe, buzunare, genți sau animale, fiind subliniat faptul că doar un comportament responsabil poate ține departe hoții.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți