13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua Națională a României, sărbătorită la Slatina cu oferirea a o mie de porții de fasole cu cârnați. Seara se va încheia cu un concert care va marca aprinderea luminițelor multicolore de sărbători

- Advertisement -

Ordonanța privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice nu a mai permis organizarea unor evenimente programate la sfârșit de an, în municipiul Slatina, însă Primăria a căutat și în același timp a și găsit sponsori pentru a desfășura atât manifestările de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, dar și pe cele din parcul de distracții amplasat în Parcul Tineretului din zona Gării. Spre exemplu, de ziua românilor, slătinenii se vor putea bucura de o porție de iahnie de fasole cu cârnați la grătar, murături, băuturi calde și chifle, oferită cu titlu gratuit în parcarea din apropierea Esplanadei, dar și de un frumos concert ce va avea loc în Parcul Tineretului, iluminatul festiv fiind aprins în seara aceleiași zile.

În acest sens, consilierii locali ai Slatinei sunt invitați să aprobe două proiecte de hotărâre supuse votării în cadrul unei ședințe extraordinare care va avea loc vineri, 24 noiembrie.

Contractul de donație a celor o mie de porții de fasole cu cârnați ce vor fi oferite pe 1 Decembrie urmează a fi aprobat între Primăria municipiul Slatina și firma care a decis să sprijine organizarea acestui eveniment.

„Se aprobă distribuirea a unui număr de 1.000 meniuri produse tradiționale (ce conțin
iahnie de fasole, cârnați la grătar, murături. băuturi calde, chifle) ce vor fi oferite cu titlu gratuit participanților la «Ziua Națională a României» – 1 Decembrie 2023, desfășurată în municipiul Slatina, de către operatorul economic SC PROVISION RETAIL PROD SRL. Se aprobă amenajarea unui stand alimentar pe o suprafață de maxim 150 metri pătrați, pe domeniul public al municipiului Slatina, în parcarea din vecinătatea Esplanadei Slatina și a Centrului Comercial «Winmarkt», în data 1 Decembrie 2023 de către operatorul economic SC PROVISION RETAIL PROD SRL, pentru pregătirea și distribuirea a 1.000 meniuri produse tradiționale, participanților la evenimentul «Ziua Națională a României». Se aprobă încheierea unui contract de donație între SC PROVISION RETAIL PROD SRL și Primăria municipiului Slatina”, se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării peste câteva zile.

Concertul de 1 Decembrie și parcul de distracții ce va funcționa până pe 7 ianuarie 2024 este organizat tot cu sprijinul unei firme, care va încheia un protocol de colaborare cu Primăria Slatina.

„Se aprobă organizarea unui spectacol live susținut de artiști de renume național în data
de 1 decembrie 2023, de către SC Art Star Sound Master SRL, în intervalul orar 17:30 – 20:00 pe scena ce va fi amplasată în parcarea aferentă parcului Tineretului din strada Tunari. Se aprobă amplasarea și funcționarea unui parc de distracții cu ocazia sărbătorilor de iarnă în perioada 1 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, în parcarea aferentă parcului Tineretului din strada Tunari de către SC Art Star Sound Master SRL. Se aprobă încheierea unui Protocol de colaborare între SC Art Star Sound Master SRL și Primăria municipiului Slatina (…)”, se precizează în proiectul de hotărâre ce urmează a fi aprobat și el de aleșii Slatinei în ședința extraordanară a CL din data de 24 noiembrie.

Momentan, municipalitatea slătineană nu a anunțat ce artiști ar urma să cânte la Slatina în perioada sărbătorilor de iarnă și au spus doar că sunt cântăreți de renume național.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți