22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Aproape 60 de șoferi, lăsați fără permisul auto, în urma abaterilor comise în trafic, în minivacanța de Ziua Națională

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat și în minivacanța de Ziua Națională a României activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Au fost constatate mai multe nereguli, iar aproape 60 de conducători auto au rămas fără permis pentru diverse abateri comise în trafic. 42 dintre ei au fost lăsați pietoni de polițiștii rutieri pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, poliţiştii au intervenit la 263 de solicitări, dintre acestea 192 fiind sesizate prin apelul unic de urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 455 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 185.000 de lei.

„Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 57 de permise de conducere, iar 42 dintre acestea au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar nouă pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 16 infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Conducea un tractor fără a avea permis. Vehiculul era neînmatriculat

În cadrul activităților, sâmbătă, 2 decembrie, în jurul orei 10:50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe Drumul Național 54A, în comuna Ianca, un tractor condus de către un bărbat de 36 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar tractorul este neînmatriculat/neînregistrat.

Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

S-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism, deși avea permisul suspendat

În seara zilei de duminică, 3 decembrie, în jurul orei 18:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Slatina, au oprit pentru control, în comuna Coteana, un autoturism condus de către un bărbat de 68 de ani, din comuna Izvoarele.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a spus reprezentantul IPJ.

Era la volanul unei mașini într-o stare avansată de ebrietate

Tot în aceeași zi, dar în jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 11 Verguleasa au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Verguleasa, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit pe numele șoferului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți