26.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Podul de la Arcești, care nu figura în inventarul niciunei primării, va intra în patrimoniul autorităților din Pleșoiu

- Advertisement -

Încă de acum aproape doi ani era adus în discuție podul de peste râul Olt, din zona barajului de la Arcești, care nu era administrat de nicio autoritate publică locală, iar acum pare se că s-a găsit proprietarul în sfârșit și urmează a fi preluat de Primăria Pleşoiu, care îl va prelua în patrimoniu. Abia apoi Consiliul Judeţean Olt îl va putea reabilita.

Anunțul a fost făcut de Marius Oprescu, președintele CJ Olt, la finalul ședinței extraordinare de la sfârșitul acestei săptămâni, care a spus că a fost demarată procedura de intrare a podului în patrimoniul comunei Pleșoiu, iar ulterior acesta și drumurile de acces spre podul de la Arcești vor fi și reabilitate cu fonduri accesate de cea mai importantă instituție administrativă din județ.

„În momentul de faţă, se lucrează la preluarea podului şi a porţiunilor de drum – nu este vorba despre un drum judeţean. Acel drum a fost împărţit şi dat către localităţi, o parte este pe raza localităţii Slatina, o parte pe raza localităţii Curtişoara, iar o parte pe raza localității Slătioara sau Găneasa. În sfârşit, am găsit podul. Consiliul Local al comunei respective, cred că Pleşoiu, este în procedură să-l preia în patrimoniu. Urmează ca apoi să ni-l dea nouă. Podul nu era în patrimoniul nimănui, a fost dat şi n-a fost însuşit la vremea respectivă, acum 25 de ani, în patrimoniul comunei. Când totul va fi gata, după ce le avem, putem să creăm un proiect (…)”, a declarat președintele forului județean.

Consiliul Judeţean Olt a dorit să aibă în administrare podul din zona barajului de la Arcești, pentru a-l reabilita, de ceva timp, având în vedere că acesta ar fi urmat să preia circulația rutieră de pe Podul Olt de peste râul Olt de la intrarea în Slatina dinspre Craiova, despre care la acea vreme se spunea că se va închide pentru a fi reabilitat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți