15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Peste 30 de conducători auto, lăsați de polițiștii rutieri fără permis pentru diverse abateri comise pe drumurile publice din Olt

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat și în zilele de sâmbătă și duminică, 9 și 10 decembrie, acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Peste 270 de amenzi, în cuantum de aproximativ 120.000 de lei, au fost date în cele două zile, iar oamenii legii au lăsat fără permisul auto peste 30 de șoferi, majoritatea dintre ei pentru că au depășit limita legală de viteză pe mai multe șosele din județ.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, polițiștii au intervenit la 129 de solicitări, dintre acestea 95 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfășurate au fost aplicate 278 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 31 de permise de conducere, dintre acestea 18 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, unul pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 12 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 6 infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Conduceau autoturisme deși aveau permisul anulat sau suspendat

În cadrul activităților, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 11 Verguleasa au oprit pentru control, pe Drumul Național 67 B, în comuna Dobroteasa, un autoturism condus de un bărbat de 70 de ani, din orașul Ștefănești, județul Argeș. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat.

Ulterior, duminică, în jurul orei 14:15, polițiștii aceleiași secții de poliție au oprit pentru control, tot pe DN 67 B, în comuna Vulturești, un autoturism condus de un bărbat de 76 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit pe numele conducătorilor auto câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți