12.3 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Primăria a amenajat un nou loc de promenadă în Slatina, lângă Catedrala situată în partea de jos a orașului

- Advertisement -

Zona de agrement de lângă Catedrala „Sfântul Gheorghe-Ionașcu”, situată în partea de jos a municipiului Slatina are o nouă înfățișare. Echipe de muncitori de la Dezvoltare Urbană, societate din subordinea Primăriei Slatina, au fost cei care în ultimele săptămâni au amenajat noul loc de promenadă din vecinătatea Catedralei Vechi de care, de acum încolo, se pot bucura atât locuitorii din apropiere, cât și alți slătineni sau cetățenii din localitățile aflate în proximitate care frecventează zilnic această zonă.

Dintre investițiile realizate în părculețul de lângă catedrala din partea de jos a orașului Slatina amintim bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, dar și un spațiu verde din rulouri de gazon, care au fost montate aici, prevăzut cu sistem modern de irigații. Angajații de la DUS urmează a mai amenaja aici o cișmea, dar și o toaletă.

După finalizarea lucrările celor de la Compania de Apă la rețelele de alimentare cu apă și canalizare, pe partea cealaltă a noii zone de promenadă, respectiv la partea carosabilă și spațiul din fața blocurilor la parterul cărora își desfășoară activitatea Restaurantul Lacto Vegetarian, și nu numai. Aici, în total, s-au amenajat 26 de locuri de parcare și urmează a se monta rulouri de gazon și a se instala, de asemenea, un sistem de irigații modern.

„Am reabilitat întreg spațiul de lângă Catedrala Veche, aici lucrările sunt terminate. Totodată, pe partea opusă, am amenajat 26 de locuri de parcare, instalăm un sistem modern de irigații și punem rulouri de gazon pe fâșia de lângă carosabil”, a declarat Dragoș Iancu, directorul de la Dezvoltare Urbană Slatina.

Proiectul face parte dintr-o acțiune de amploare derulată de Primăria Slatina, mai multe spații verzi urmând a fi reîntinerite, suprafețele acestora devenind mai mari și mult mai funcționale pentru locuitorii urbei.

Și cum suntem în perioada Sărbătorilor de Iarnă municipalitatea a montat aici și câteva globuri multicolore mari de care se bucură cel mai mult copiii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți