16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 60 de șoferi au rămas fără permisul auto după ce au condus cu viteză excesivă pe drumurile publice din Olt

- Advertisement -

În minivacanța din perioada Anului Nou, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat să desfășoare activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Oamenii legii au acționat la peste 300 de solicitări primite prin apelul de urgență 112, însă au dat și peste 500 de amenzi, în cuantum de aproximativ 200.000 de lei, pentru neregulile constatate. Iar la sfârșit de an au fost și peste 70 de conducători auto care au rămas fără permis, aproximativ 60 dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, depășind limita legală de viteză admisă cu peste 50 de kilometri la oră (km/h).

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 400 de solicitări, dintre acestea 325 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 520 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 76 de permise de conducere, dintre acestea 59 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 11 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 14 infracțiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată a mai spus că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți