10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

O persoană a murit în urma unui accident produs pe DN 65 – E 574, la Jitaru – Scornicești. Mașina în care era s-a răsturnat în afara drumului

- Advertisement -

Accident de circulație cu urmări grave în dimineața zilei de luni, 5 februarie 2024, pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, în satul Jitaru al orașului Scornicești. Un autoturism în care erau patru persoane s-a răsturnat în afara drumului, iar una dintre ele, din păcate, a murit. 

Persoana care a decedat era în viață în momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului și a fost supus manevrelor de resuscitare, însă răspunsul nu a fost unul favorabil. Celelalte trei victime au suferit, de asemenea, leziuni și au necesitat acordarea primului ajutor, fiind transportate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Potrivit Centrului InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, evenimentul s-a produs undeva în jurul orei 08:00, iar traficul rutier a fost oprit pe un sens, circulându-se alternativ. Circulația a revenit la normal după aproximativ trei sferturi de oră.

Din primele date, se pare că șoferul, într-o curbă la dreapta, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în afara DN 65 – E 574.

Concret, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea accidentului din afara localității Jitaru în jurul orei 07:40 a dimineții de luni, iar în zonă, pentru cercetări, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din comuna Optași, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Jitaru, din cauze ce urmează a fi stabilite în cursul cercetărilor, s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto și doi pasageri au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar un alt pasager a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Sursa citatată a mai spus că polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți