17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Creșă cu 70 de locuri, construită în municipiul Caracal pe locul fostului teren de fotbal

- Advertisement -

Tot mai multe investiții sunt demarate de municipalitatea caracaleană la început de an. După începerea lucrărilor privind reabilitarea termică a 35 de blocuri cu 700 de apartamente, dar și a Liceului Tehnologic „Matei Basarab”, autoritățile locale anunță că au început și lucrările la nouă creșă pe locul fostului teren de fotbal.

Este o unitate școlară unde pot fi înscriși 70 de copii, investiția, realizată cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, ridicându-se la peste 12 milioane de lei. Turnarea fundației a început deja, iar Ion Doldurea, primar al urbei, și deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu au făcut recent o vizită de lucru pe șantier.

„Turnăm fundația la noua creșă pe locul fostului teren de fotbal. Este vorba despre o creșă ultramodernă de 70 de locuri, în valoare de peste 12 milioane de lei. Clădirea multifuncțională va avea doar parter, reunind peste 1.700 metri pătrați. La construcție se vor adăuga spații verzi și, bineînțeles, locuri de joacă pentru cei mici. Noua creșă va fi un spațiu multifuncțional, vor exista spații de joacă, dormitoare, bucătărie, sală de festivități și cabinet medical. Va fi o clădire prietenoasă cu mediul, o parte din energia necesară provenind din surse regenerabile. Finanțarea construcției creșei este asigurată, în proporție de sută la sută, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, a declarat edilul.

Sursa citată mai spune că, prin realizarea acestui proiect, administrația publică își dorește să vină în sprijinul cetățenilor care lucrează și să ofere un mediu de viață plăcut celor mai mici membri ai comunității locale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți