8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Simularea BAC-ului a început cu proba scrisă la română. Peste o sută de liceeni la zi au absentat

- Advertisement -
Simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă a început de luni, 4 martie, cu proba scrisă de limba și literatura română. În Olt, potrivit datelor furnizate de Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, sunt în total 3.280 de liceeni la clasele a XII-a și a XIII-a, 980 fiind cei de la seral/frecvență redusă. Iar din totalul acestora, la simularea primei probe în sălile de examen din cele 25 de centre înființate la nivelul liceelor și colegiilor din județ au fost prezenți 2.141. 
Așadar, au absentat 1.139 de liceeni, însă majoritatea dintre aceștia sunt, potrivit reprezentantului ISJ Olt, cei care urmează cursurile la seral, având în vedere că în timpul desfășurării probei nu s-au putut prezenta pentru că au locuri de muncă și au lucrat. Doar puțin peste o sută sunt elevii de liceu care urmează cursurile la zi și nu au fost la simularea probei de limba română.
Simularea BAC-ului continuă pentru liceenii din județ cu proba scrisă obligatorie a profilului – matematică și istorie, care va avea loc pe 5 martie, și proba scrisă la alegere a profilului și specializării – fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, pe 6 martie, pentru ca rezultatele să fie afișate la sfârșitul săptămânii viitoare.

Potrivit Ministerului Educației, subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de minister. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit al acestor simulări este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

În vară, Bacalaureatul va debuta pe 17 iunie cu evaluarea competențelor, pentru ca pe 1 iulie să înceapă și probele scrise.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți