12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul Emil Moț a verificat stadiul lucrărilor de la noua bază sportivă din Cartierul Progresu’ al municipiului Slatina

- Advertisement -

Se muncește de zor la noua investiție realizată în Cartierul Progresu’ al municipiului Slatina. Aici, în vară, mai precis undeva în luna iunie potrivit autorităților, va fi inaugurată Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu” printr-un spectacol în aer liber. Și cum timpul trece, zilele acestea Emil Moț, primarul Slatinei, împreună cu Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, și șefii direcțiilor din cadrul Primăriei, au verificat care este stadiul investiției.

„Dragi slătineni! Împreună cu președintele Consiliului Județean Olt și reprezentanții din cadrul direcțiilor Primăriei municipiului Slatina, am verificat lucrările din cadrul proiectului Baza Sportivă ‘Dumitru Dobrescu’, situată în Cartierul Progresu’. De asemenea, am purtat discuții constructive cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pentru a identifica și soluționa doleanțele cetățenilor din zona respectivă. Vă asigur de un singur aspect: propunerile dumneavoastră sunt motorul dezvoltării durabile a municipiului Slatina!”, a declarat edilul.

Proiectul derulat în această perioadă de Primărie vizează reabilitarea fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ al Slatinei și va avea cel mai mare skateparc din România, potrivit skaterului slătinean Marius Constantin, în suprafață de puțin peste 3.600 metri pătrați utili. Suma pe care municipalitatea o alocă pentru realizarea lucrărilor este de peste 24 milioane de lei, investiția fiind demarată în anul 2022, după ce administrația publică locală a preluat în administrare terenul de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Potrivit proiectului de reabilitare a fostului ștrand din Progresu’, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se vor construi un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii – 1.067 metri pătrați, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate park – 3.602 metri pătrați, zonă pentru role și biciclete, spații verzi în suprafață totală de 7.442 metri pătrați, fântână arteziană – 82 metri pătrați, irigată cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți