20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Porți deschise la Poliția Olt, cu ocazia Zilei Armei. Zeci de copii au vrut să le fie luate amprente, să o vadă pe cățelușa Daky, dar și să observe cum folosesc mascații echipamentul din dotare la intervenții

- Advertisement -

Curtea sediului din Slatina al Inspectoratului de Poliție Județean Olt a devenit neîncăpătoare vineri, 22 martie 2024, pentru zecile de copii de la mai multe instituții de învățământ din localitate, dar și din comunele învecinate, care au ținut să participe la evenimentele dedicate Zilei Porților Deschise cu prilejul împlinirii a 202 de ani de la înființarea Poliției Române.

Pe parcursul câtorva ore, aproximativ 400 de preșcolari și școlari au trecut pragul Poliției pentru a vedea laboratorul criminalistic, cel de educație rutieră, echipajul canin, cățelușa Daky fiind vedetă, cel al polițiștilor de la Serviciul Rutier, precum și tehnica din dotarea luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Ca de fiecare dată, micii vizitatori ai echipajelor din dotarea IPJ au fost încântați de laboratorul criminalistic, unde au vrut să le fie luate amprente, dar și de armamentul și echipamentul folosit de mascați în misiunile pe care le desfășoară, de obicei, chiar la primele ore ale dimineții.

Gazde ale copiilor, care au primit de la polițiști baloane și bomboane, dar și a însoțitorilor acestora de la grădinițe și școli din județul Olt, au fost agentul principal Claudiu Șerban și subinspectorul Cosmin Lupu, purtători de cuvânt ai IPJ Olt, dar și reprezentanți ai Serviciului Cabinet, Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranță Școlară.

„Astăzi (vineri n.r.), pe platoul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a fost organizată Ziua Porților Deschise, activitate desfășurată cu ocazia celebrării a 202 ani de la înființarea Poliției Române, dar și cu ocazia sărbătoririi la data de 25 martie a Zilei Poliției Române. La activitate au participat aproximativ 400 de preșcolari și școlari, împreună cu cadrele didactice, din cadrul mai multor unități de învățământ din județ, fiindu-le prezentată tehnica și dotarea din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor și Serviciului Criminalistic. Totodată, la activitate a fost prezent și un echipaj canin, cu un câine polițist de urmă, care i-a încântat pe micii oaspeți. De asemenea, a fost prezentate și noile autospeciale, intrate de curând în dotarea Serviciului Rutier, printre care și Laboratorul de Siguranță Rutieră, special destinat și echipat pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. Polițiștii prezenți au răspuns la toate întrebările micilor vizitatori despre curiozitățile legate de munca de poliție. La finalul activității, cei mici au primit dulciuri și baloane, înțelegând faptul că polițiștii sunt prietenii lor și că sunt la datorie, în permanență, pentru siguranța tuturor cetățenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt Claudiu Șerban.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți