12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zi de sărbătoare pentru Poliția Română. Peste 140 de ofițeri și agenți din cadrul IPJ Olt, avansați în grad de Ziua Armei

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a marcat luni, 25 martie, de Buna Vestire, împlinirea a 202 de ani de existență a Poliției Române într-un cadru festiv. Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit una dintre manifestările dedicate Zilei Poliției Române, iar în cadrul acesteia peste 140 de agenți și ofițeri de poliție au fost avansați în grad la termen sau înainte de termen.

Alături de comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al Poliției Olt, au fost prezenți zeci de reprezentanți ai autorităților locale și județene cu care IPJ colaborează, precum și cadre ale inspectoratului, evenimentul dedicat Zilei Poliției debutând cu intonarea imnului național al României și un moment de reculegere în memoria colegilor polițiști căzuți la datorie.

Printre oficialii prezenți s-au numărat prefectul de Olt Mario De Mezzo, subprefectul Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, și Emil Moț, primarul municipiului Slatina, chiar și reprezentanți ai Bazei Militare NATO de la Deveselu.

După citirea mai multor mesaje de mulțumire ale mai marilor Inspectoratului General al Poliției Române, prefectul județului, împreună cu președintele CJ Olt, șefi ai celorlalte instituții de teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și alți invitați, au ținut să mulțumească la rândul lor polițiștilor olteni pentru buna colaborare interinstituțională în interesul comunității.

„Este o zi importantă pentru dumneavoastră, dar și pentru comunitățile locale, care recunosc efortul permanent pe care dumneavoastră îl faceți pentru a avea ordine, disciplină și siguranță. Motto-ul ‘Siguranță și Încredere’ izvorăște din activitățile și acțiunile dumneavoastră permanente de a-i face pe olteni să se simtă și să fie în siguranță. Pe lângă activitatea de zi cu zi pe care dumneavoastră o desfășurați, apreciem și implicarea în campaniile educative școlare care sunt un real suport în consilierea adolescenților care, astăzi, trebuie să facă față la din ce în ce mai multe provocări. Vă felicit și vă rog ca în continuare să dați dovadă de obiectivitate și profesionalism, pentru că sunt două atribuite esențiale în îndeplinirea misiunilor dumneavoastră cu succes. Felicit pe cei care astăzi au fost avansați în grad, în această zi deosebită, cu dublă semnificați, Ziua Poliției, dar și o sărbătoare creștin-ortodoxă importantă, Buna Vestire, o sărbătoare a speranței, a bucuriei, care ne îndeamnă să redeschidem inima și să primim cu drag drumul pe care ni l-a stabilit Dumnezeu în această viață. La mulți ani!”, a declarat Marius Oprescu.

La zi de sărbătoare, nu mai puțin de 144 de polițiști au fost avansați în grad, dintre aceștia 24 fiind ofițeri, iar restul agenți. Avansați la termen au fost 118 polițiști, 23 fiind ofițeri, iar înainte de termen au fost 26 de polițiști, unul fiind ofițer. Pentru buna colaborare pe care inspectoratul o are cu instituțiile din județ, dar și cu jurnaliștii din mass-media, comisarul șef Ionuț Ilinca a ținut să înmâneze acestora diplome aniversare.

Totodată, șeful IPJ a înmânat și diplome de onoare foștilor comandanți sau adjuncți ai instituției MAI din Olt, care acum sunt în rezervă.

Și pentru slătinenii care au trecut prin fața Prefecturii Olt, polițiștii au avut pregătit un moment special. O parte dintre dotările Poliției, printre care laboratorul criminalistic, echipajul de educație rutieră, Poliția Animalelor, autospeciale ale Serviciului Rutier, dar și standuri cu materiale informative, au fost expuse aici și, ca de obicei, cei mai mici dintre vizitatori s-au oprit la autospeciala și armamentul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, pe care luptătorii le folosesc la intervenții.

Ca și noutate, anul acesta, reprezentanții Poliției Olt, în parteneriat cu Serviciul Județean Olt al Arhivelor Naționale ale României, au pregătit o expoziție cu ce a însemnat Poliția în județul Olt de-a lungul timpului, prin documente de arhivă, cel mai vechi act expus în care se vorbește despre Poliție datând din anul 1831.

Oamenii legii le-au înmânat tuturor celor care au trecut prin zonă materiale informative, dar și bomboane și baloane pentru copii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți