17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Grădinița cu Program Normal din Ianca, inaugurată în prezența a zeci de oficialități

- Advertisement -
O investiție importantă pentru comunitate a fost inaugurată vineri, 5 aprilie 2024, în satul Ianca al comunei cu același nume Ianca, situată în sudul județului Olt. Grădinița cu Program Normal, proiect derulat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu fonduri europene accesate prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, a fost finalizată, la eveniment fiind prezente zeci de autorități locale, dar și județene.
Printre cei care au fost alături de Mirel Pascu, primarul localității dunărene, au fost subprefectul de Olt Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, vicepreședinți ai aceleiași instituții administrative din județ, senatorii PSD Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații PSD Florin Barbu, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, Marius Iancu și Emil Albotă, Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud – Vest Oltenia, Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Corina Sulger, președintele organizației de femei social democrate din județ, fostul prefect al județului Florin Homorean, dar și alți membri ai Filialei PSD Olt și autorități locale.
„Am reuși să inaugurăm în această zi frumoasă (vineri, 5 aprilie n.r.) și Grădinița cu Program Normal din satul Ianca al localității noastre. Grădinița a fost complet reabilitată și dotată cu sisteme de ultimă generație, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia – Programul Operațional Regional și beneficiază de mobilier nou, fiecare clasă fiind dotată cu tablă interactivă, videoproiectoare, materiale necesare celor mici, jucării și locuri de joacă special amenajate pentru preșcolari”, a spus edilul Pascu la scurt timp după ce a tăiat panglica de inaugurare a noii unități de învățământ preșcolare din comună.
Valoarea totală a proiectului a fost de s-a ridicat la aproximativ 1,7 milioane de lei, din care valoarea contribuției Fondului european de dezvoltare regională este de puțin peste un milion de lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de puțin peste 1,2 milioane lei.
Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 69 de luni, începând din luna aprilie 2018 și până la sfârșitul anului 2023.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți