26.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Deșeurile menajere, colectate selectiv la Slatina în noi containere îngropate

- Advertisement -

De câteva zile încoace, lângă vechile containere îngropate din municipiul Slatina au apărut unele mai mari tot subterane în care deșeurile menajere ar urma să fie colectate selectiv, totul petrecându-se în baza unui proiect deja aprobat pentru finanțare, care urmează a fi demarat. Anunțul a fost făcut joi de Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, la finalul ședinței ordinare de la sfârșitul lunii aprilie.

Astfel, gunoiul menajer va fi colectat și în containere subterane noi, numărul lor urmând a fi suplimentat, pentru a putea fi colectat selectiv de deşeurile biodegradabile, menajere, din plastic, hârtie şi sticlă. Municipiul Slatina a fost chiar prima localitate din țară care a avut gunoiul menajer îngropat, a ținut să spună președintele forului județean.

„Primarul Slatinei este interesat de un alt proiect SMART – așa după cum știți. Municipiul Slatina a fost primul oraş din România care a avut gunoiul menajer îngropat iar în momentul de faţă Emil Moţ şi Primăria Slatina lucrează la un proiect, urmează să intre în implementare, pentru că este aprobat. Urmează achiziţionarea a cinci maşini noi care vor gestiona acele containere îngropate, care deja au venit; proiectul prevede şi îngroparea containerelor pentru colectare selectivă, pentru hârtie, plastic, sticlă. În perioada următoare, probabil se va demara crearea acestor centre de colectare chiar în vecinătatea actualelor centre îngropate pentru gunoiul menajer. Slatina atunci va avea primul sistem inteligent de management al gunoiului din România”, a declarat Marius Oprescu.

Iar sistemul de management al deşeurilor funcţionează așa cum trebuie la nivelul județului Olt, neexistând probleme privind gestionarea deşeurilor, a mai spus președintele CJ: „Cred că suntem printre puţinele judeţe din ţară în care în momentul de faţă nu avem probleme în gestionarea deşeurilor. E adevărat, suntem într-o fază incipientă, încercăm să conştientizăm lumea şi colectarea selectivă să se facă la un nivel cât mai mare, pentru că prin acest lucru în primul rând că se întorc o parte din bani spre localitate, pentru gunoiul reciclabil şi în acelaşi timp ne atingem şi ţintele de mediu, astfel încât să nu luăm amenzi. Toate aceste lucruri în momentul de faţă, în judeţul Olt, funcţionează”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți