3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Sediul Poliției Locale Slatina, luat cu asalt de 50 de preșcolari și elevi de la două instituții școlare. A fost Ziua porților deschise

- Advertisement -

Ziua Poliției Locale este sărbătorită din anul 2015, adică de nouă ani, pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, în municipiul Slatina fiind pentru al doilea an consecutiv când are loc o astfel de manifestare. Și așa cum s-a întâmplat anul trecut, și de această dată sediul instituției din subordinea Primăriei a avut porțile deschise, fiind luat cu asalt de 50 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv Slatina, dar și de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă”. Cu toții au primit insignă de „Micul polițist”, însă nu au ezitat să se joace cu echipamentele din dotarea polițiștilor locali și să pornească sirenele echipajelor rutiere ale Poliției Locale, punctul de atracție pentru cei mici fiind și de această dată Dispeceratul instituției, spațiu de unde se văd imaginile preluate sutele de camere video de supraveghere montate în diverse zone ale urbei.

„Sărbătorim Sfinții Constantin și Elena, dar și Ziua Poliției Locale. Cu această ocazie, vreau să felicit polițiștii locali, pentru activitatea desfășurată și pentru implicarea în tot ceea ce ține de activitatea Poliției Locale. Am avut  invitați 50 de copii de la LPS Slatina și de la Grădinița „Ion Creangă”  pentru a vedea dotările Poliției Locale Slatina, dispeceratul, pentru a ști că, atunci când merg la locurile de joacă, sunt  supravegheați și sunt în siguranță. La mulți ani, Poliția Locală! La mulți ani, tuturor polițiștilor locali! La mulți ani, Constantin și Elena!”, a declarat Bogdan Apostoliceanu, directorul instituției, care l-a avut alături la eveniment și pe Alexandru Berechet, viceprimar al urbei.

Iar când a fost întrebat de jurnaliști care este numărul polițiștilor locali din Slatina, directorul a spus că 78, dar doar 49 sunt efectiv în teren, fiind nevoie de încă pe atât: „Din păcate, sunt prea puțini polițiști locali față de nevoile pe care le are Poliția Locală Slatina. La acest moment, cu totul avem 78 de angajați ai Poliției locale, 49 sunt efectiv în teren. Ar mai fi nevoie de încă atât, dar, din păcate, legislația nu ne permite, suntem blocați la un angajat la mia de locuitori”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți