33.1 C
Slatina
luni,22 iulie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de instabilitate atmosferică în Olt, până luni noaptea la ora 03:00

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis în dimineața zilei de luni, 3 iunie 2024, avertizări meteorologice de vreme capricioasă care vor fi în vigoare începând de luni, după ora prânzului, și până în noaptea de luni spre marți, la ora 03:00. În aproape toată România va fi instabilitate atmosferică cu averse torențiale cu descărcări electrice, vijelii și grindină.

Iar județul Olt va fi sub incidența unui Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil de luni, ora 12:00, și până marți, 4 iunie, la ora 03:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, au transmis meteorologii care spun că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.

Cealaltă avertizare meteo este de Cod portocaliu, în vigoare din data de 3 iunie, ora 15:00, și până luni noaptea, la ora 03:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată.

„În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp”, au precizat reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți