23 C
Slatina
marți,25 iunie,2024

Ultimele Articole

Tânără de 29 de ani, din Slatina, reținută după ce și-a omorât bunica din partea mamei

- Advertisement -

Tragedie fără margini în familia unei bătrâne de 86 de ani, din comuna Găneasa, care și-a pierdut viața undeva la sfârșitul lunii mai a acestui an. Inițial, aceasta a fost găsită în stare de inconștiență în locuința sa, iar în urma investigațiilor efectuate de medicul legist s-a stabilit că femeia prezenta mai multe leziuni, iar între acestea și deces există legătură de cauzalitate. Anchetatorii au efectuat cercetări și au stabilit că femeia a fost omorâtă de nepoata acesteia din partea mamei, o tânără de 29 de ani, din municipiul Slatina.

„La data de 30 mai 2024, în jurul orei 17:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost găsită inconștientă în curtea locuinței sale, din comuna Găneasa, județul Olt. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa care au identificat o femeie de 86 de ani, din comuna Găneasa, aflată în stare de inconștiență. Aceasta a fost preluată de echipaj medical în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, însă la scurt timp a decedat. Trupul femeii a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit faptul că femeia prezenta mai multe leziuni, iar între acestea și deces există legătură de cauzalitate. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, cercetările fiind continuate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au identificat o tânără de 29 de ani, din municipiul Slatina, bănuită de comiterea faptei”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Inițial, slătineanca, care a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, nu și-a recunoscut fapta, spunând că bunica sa, bătrână fiind, s-a împiedicat și a căzut, lovindu-se în zona capului. Totul a pornit de un conflict spontan între cele două femei.

„În cursul zilei de 31 mai, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel SNUAU 112 către IPJ Olt, cu privire la faptul că, în data de 30 mai, în jurul orei 16:30, victima A. E., în vârstă de 86 de ani, a fost găsită de către membri familiei căzută în curte lângă o anexă, în stare de inconştienţă. La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar la ora 18:40 a fost constatat decesul. Victima prezenta mai multe leziuni la nivelul capului şi corpului, urmând a se stabili cauza decesului după autopsie. Din concluziile preliminare emise de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt la data de 31 mai a rezultat că moartea victimei A. E. a fost violentă, stabilindu-se că între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată. În urma investigaţiilor efectuate a fost identificată autoarea infracţiunii sesizate, respectiv o tânără de 29 ani, nepoata victimei, şi s-a stabilit că, la data de 30 mai, în intervalul orar 14:45 – 16:20, cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, inculpata P. E. M. a agresat-o pe victima A. E., bunica sa pe linie maternă, în vârstă de 86 de ani, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu corpuri dure dintre care unul alungit, victima lovindu-se de corpuri dure, urmare acestei agresiuni, după care, probabil a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, având în vedere comprimarea toracelui între planuri dure şi, în final, a procedat la comprimarea regiunii cervicale cu mâna, cu consecinţa unei fracturi duble de os hioid (sugrumare), conform fişei de constatări preliminare întocmită de către medicul legist din cadrul SJML Olt. Inculpata P. E. M., nepoata victimei A. E., nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, susţinând că victima A. E., fiind bătrână şi bolnavă, s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit în zona capului. În urma probatoriului administrat, în data de 11 iunie 2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpata P. E. M., pentru comiterea infracţiunii de omor (…)”, se arată în comunicatul anchetatorilor de la Parchetul Olt.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 12 iunie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt urmează a solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatei pentru o durată de 30 zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți