30.2 C
Slatina
joi,25 iulie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina are punct de colectare deșeuri de medicamente rezultate de la populație

- Advertisement -

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a transmis că începând de luni, 17 iunie 2024, deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta celei mai mari unități medicale din județul Olt.

Angela Nicolae, manager al Spitalului Slatina, spune că deșeurile de medicamente rezultate de la populație sunt reprezentate de medicamente cu termenul de valabilitate depășit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente care au recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piață etc.

„Spațiul destinat colectării deșeurilor de medicamente de la populație este situat în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina, lângă depozitul de deșeuri medicale, marcat corespunzător, oferind un acces facil al cetățenilor la recipientele de colectare, etichetate corespunzător în funcție de categoria deșeurilor și dotate cu sistem antiretur, într-o zonă acoperită, supravegheată video și de personalul de pază al unității sanitare”, a declarat directorul unității medicale.

Sursa citată mai arată că cetățenii pot preda următoarele categorii de deșeuri de medicamente: deșeuri de medicamente citotoxice si citostatice; deșeuri de medicamente, altele decât cele citotoxice și citostatice; deșeuri de medicamente aflate în stare lichidă care sunt conținute într-un recipient cu potențial înțepător-tăietor (fiole de sticlă, seringi preumplute cu reziduu de medicamente sau goale); deșeuri de medicamente aflate în recipiente sub presiune.

Deșeurile de medicamente se vor colecta după un program bine stabilit, respectiv în zilele de luni, miercuri și vineri, în intervalul orar 13:00 – 15:00.

„Fii responsabil și hai alături de noi să colectăm corespunzător medicamentele expirate și/sau neutilizate contribuind astfel la un mediu mai curat și mai sănătos!”, este mesajul transmis de conducerea SJU Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți