27.2 C
Slatina
vineri,28 iunie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ o sută de hectare de teren, recuperate de Primăria Caracal. Se va construi zona industrială a urbei și un cartier nou

- Advertisement -

Ion Doldurea, primarul din Caracal, a anunțat marți, 18 iunie, că municipalitatea a reușit să recupereze terenul pe care ar fi trebuit să se construiască penitenciarul. Este vorba de o suprafață de aproximativ 23 de hectare care au ajuns în patrimoniul urbei. Totodată, și alte 75 de hectare au fost recuperate de municipalitate, astfel sunt în total aproape o sută de hectare ce au intrat în administrarea Primăriei Caracal și pe care urmează a se construi zona industrială, dar și un cartier nou al urbei.

Recuperarea terenurilor a fost posibilă cu sprijinul oferit de deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, potrivit edilului, care spune că pe lângă cele 75 de hectare s-au obținut și construcțiile existente în fosta unitate militară unde a funcționat Batalionul Disciplinar.

„După aproape doi ani de efort, drumuri la București, discuții și corespondență cu reprezentanții Ministerului Justiției, împreună cu domnul deputat Adrian Chesnoiu, am reușit să recuperăm terenul AVIASAN care a fost cedat cu mulți ani în urmă de către Primăria Caracal pentru construirea unui penitenciar. Amândoi am susținut prin repetatele noastre demersuri necesitatea retrocedării acestui teren orașului Caracal, care aparține de drept comunității noastre și care reprezintă un avantaj extraordinar pentru dezvoltarea economică a orașului nostru! Iată că eforturile noastre au fost încununate cu succes, iar prin Hotărârea de Guvern 616 din 18 iunie 2024 cele 22,7 hectare de teren se reîntorc în patrimoniul comunității noastre. Mai mult decât atât am reușit să obținem în plus alte 75 de hectare de teren și construcțiile existente în fosta unitate militară unde a funcționat Batalionul Disciplinar, mărind astfel considerabil patrimoniul administrativ al Caracalului!”, a declarat primarul Doldurea.

Potrivit acestuia, terenurile recuperate vor fi destinate construirii zonei industriale a Caracalului și a unui cartier nou destinat tuturor categoriilor de specialiști din oraș, în special tineri: „Dorim astfel să le oferim acestora condiții pentru o viață de calitate și suficiente motive pentru a rămâne sau reveni în Caracal! Totodată, zona va deveni un punct de atracție pentru investitorii care vor să își locheze afacerile în zona Caracalului. Vreau să aduc mulțumiri domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului senator Paul Stănescu și fostului secretar de stat Bogdan Ilea de la Ministerul Justiției pentru contribuția la finalizarea acestui lung demers! Încă o dată dovedim că împreună se poate!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți