19.1 C
Slatina
sâmbătă,29 iunie,2024

Ultimele Articole

Zeci de oficialități au marcat Ziua Drapelului Național al României pe platoul din fața Prefecturii Olt

- Advertisement -

Prefectura Olt și Garnizoana Slatina au organizat și anul acesta pe 26 iunie, de Ziua Drapelului Național al României, un ceremonial militar și religios pe platoul din fața Prefecturii Olt, unde au fost prezente zeci de autorități locale și județene.

Printre acestea s-au numărat prefectul de Olt Ștefan Nicolae, subprefectul Cosmin Floreanu, deputatul social democrat Marius Iancu, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, viceprimari ai municipiului Slatina, reprezentanți ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate județene.

După intonarea imnului național, reprezentantul Guvernului în teritoriu a rostit o scurtă alocațiune despre semnificația acestei zile.

Apoi a urmat slujba de sfințire a drapelului, susținută de preoți slujitori din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților, care a fost sărutat de oficialitățile prezente, iar apoi arborat pe catargul din fața Instituției Prefectului, pe acordurile imnului de stat al României, interpretat de Fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, alcătuită din pompieri și jandarmi, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza și prin fața autorităților.

Guvernul provizoriu al Țării Românești stabilea, prin Decretul 1 din 14/26 iunie 1848, drept drapel flamura în culori – albastru, galben, roșu, pe care era înscrisă deviza revoluționară „Libertate, Dreptate, Frăție”. S-au împlinit 176 de ani de atunci, însă Ziua Drapelului Național a fost stabilită ziua de 26 iunie, aceasta fiind proclamată prin Legea 96 din data de 20 mai 1998.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți