33.2 C
Slatina
marți,23 iulie,2024

Ultimele Articole

CAO atenționează populația județului: Nu mai folosiți apa din rețeaua publică pentru udatul gazonului și grădinilor

- Advertisement -

Creșterea consumului de apă în perioada verii este anticipată de Compania de Apă Olt, motiv pentru care a găsit soluții pentru a asigura alimentarea cu apă a municipiilor, orașelor și comunelor unde furnizorul este prezent. Însă, consumul excesiv de apă din rețeaua publică care nu este folosită pentru activitățile casnice, ci pentru udatul zilnic al gazonului, al grădinilor, umplerea piscinelor sau a bazinelor, duce la fluctuații de presiune și întreruperi temporare ale alimentării cu apă.

Acesta este și motivul pentru care în ultimele zile, mai ales pe perioada codurilor roșu, portocaliu și galben de caniculă cu temperaturi ridicate, la nivelul mai multor administrații publice locale de comune, chiar și de orașe, s-a luat decizia de a se furniza apă cetățenilor cu porția, doar în anumite intervale orare.

Potrivit CAO, la proiectarea rețelelor de distribuție, a rezervoarelor de înmagazinare apă se ține cont de numărul utilizatorilor, persoane fizice, instituții publice, agenți comerciali, așa cum prevede legislația în vigoare.

„Utilizarea apei și pentru udat sau alte activități de sezon, pentru care sunt necesare cantități mari de apă produce dezechilibre în întreg sistemul de alimentare cu apă, iar rezervoarele se golesc rapid. Având în vedere și temperaturile ridicate din aceste zile, anunțate de Administrația Națională de Meteorologie, facem apel la cetățenii, din toate localitățile, să consume responsabil apa din rețeaua publică. Pentru că în acest moment, există un nivel scăzut în bazinele de acumulare, în toate localitățile din aria de operare, Compania de Apă Olt poate furniza apă în anumite intervale orare”, au transmis reprezentanții companiei.

Așadar, potrivit CAO, apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor, ci numai pentru consumul casnic.

„Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la articolul 229 din Ordinul 88/2007 al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice”, au mai spus angajații companiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți