20.2 C
Slatina
marți,2 iulie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de caniculă în județul Olt, pe parcursul zilelor de duminică și luni. Se anunță și nopți tropicale

- Advertisement -

După câteva zile mai răcoroase, județul Olt se află din nou, pentru două zile, sub incidența unui Cod galben de căldură. Temperaturile din termometre ajung iarăși la 36 de grade Celsius, la umbră, nopțile fiind și acestea tropicale.

Potrivit avertizării meteorologice emise duminică dimineața de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, în zilele de duminică și luni, 30 iunie și 1 iulie 2024, Oltul, ca și alte zeci de județe din țară, vor fi sub incidența unui Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

„În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale”, au transmis meteorologii.

Aceeași sursă mai arată că marți, 2 iulie, în sud-estul și estul țării, canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură – umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți