18.1 C
Slatina
miercuri,3 iulie,2024

Ultimele Articole

Aproape 40 de șoferi au rămas fără permisul auto în weekend pentru diverse abateri comise pe drumurile din Olt. Majoritatea conduceau cu viteză excesivă

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și la sfârșitul săptămânii trecute activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat peste 380 de amenzi în cuantum de aproximativ 140.000 de lei. Totodată, aproximativ 40 de conducători auto au rămas fără permis, mai bine dintre ei după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație pe șoselele care tranzitează județul Olt.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 230 de solicitări, dintre acestea 195 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 384 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere, dintre acestea 21 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar nouă pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 14 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Oamenii legii au depistat un mopedist băut

În cadrul activităților de vineri, 28 iunie, în jurul orei 23.00, pe strada Siliștea, din comuna Brastavățu, a fost depistat un bărbat, de 54 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,91 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Avea dreptul de a conduce suspendat și era în stare de ebrietate

Duminică, 30 iunie, în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Deveselu au oprit pentru control, pe strada Carpați, din comuna Traian, un autoturism condus de către un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce anulat. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a spus reprezentantul IPJ.

La volanul unui tractor neînmatriculat

În cursul aceleiași zile de duminică, în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, în afara comunei Verguleasa, un utilaj agricol condus de către un tânăr, de 19 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tractorul nu era înregistrat sau înmatriculat, iar pe numele tânărului au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți