19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 34 de ani, din Drăgănești Olt, fără permis auto și băut bine, urmărit de polițiști pe străzile orașului. A intrat cu mașina într-un cap de pod

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt, în timp ce sâmbătă, 13 iulie, în jurul orei 13:50, desfășurau activități specifice pe strada General Teiușanu, din urbe, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism. Șoferul nu a oprit și a fost nevoie ca oamenii legii să-l urmărească prin oraș, acesta intrând cu autoturismul într-un cap de pod.

Nu au fost răniți în urma impactului violent, însă polițiștii aveau să constate că cel care era la volan, un tânăr de 34 de ani, din localitate, nu are permis auto și este într-o stare avansată de ebrietate. Totodată, acesta a fugit de oamenii legii, care au reușit să-l prindă și l-au imobilizat.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La scurt timp, conducătorul autoturismului a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un cap de pod. Ulterior, conducătorul auto a părăsit autoturismul și a încercat să se sustragă, fiind prins și imobilizat de către polițiști. Acesta a fost identificat, fiind un tânăr, în vârstă de 34 de ani, din orașul Drăgănești Olt. În urma evenimentului, nu au existat victime, fiind produse doar pagube materiale. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,43 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost testat și cu aparatul pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind negativ. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți