19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Liberala Laura Giura, aleasă viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Slatina

- Advertisement -

Ședință extraordinară a Consiliului Local Slatina în după-amiaza zilei de marți, 16 iulie 2024, la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădiște, în vederea alegerii viceprimarilor urbei, dar și a celui care va îndeplini atribuțiile de primar pentru următoarele trei luni când va fi învestit în funcție liberalul Mario De Mezzo, primar ales la alegerile locale din 9 iunie. Această schimbare la nivelul conducerii executivului local vine după ce social democratul Emil Moț, primarul în funcție, și cei doi viceprimari de la PSD, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, au anunțat că demisionează din funcții, potrivit edilului pentru a avea loc o „tranziție lină” între actuala administrație și viitoarea. Iar în urma propunerilor făcute, consilierul local PNL Slatina, Laura Giura, a fost aleasă în funcţia de viceprimar, cu atribuții de primar al municipiului Slatina, în urma votului majorităţii consilierilor locali.

În cadrul ședinței Consiliului Local, grupul aleșilor locali ai PSD nu au propus pe nimeni pentru a ocupa cele două funcții de viceprimar, iar grupul liberalilor i-a numit pe Laura Giura și Viorel Rogojinaru.

Procedura aleasă a fost de vot secret într-o cabină, consilierii locali primind ștampilă și buletine de vot, cele din urmă fiind introduse într-o urnă, ce apoi au fost numărate.

Iar rezultatul voturilor a fost: total – 20, Laura Giura – 18 și Viorel Rogojinaru – 20. Iar apoi, dintre cei doi, s-a ales din nou care dintre viceprimari va îndeplini și atribuțiile de primar.

16 dintre consilieri locali au ales-o pe Laura Giura, în timp ce Viorel Rogojinaru a avut patru voturi.

Mandatul Laurei Giura urmează a se întinde pe parcursul a trei luni, adică până spre sfârșitul lunii octombrie când noul primar De Mezzo va fi învestit în funcţie.

Laura Giura vine din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Olt unde era consilier în cadrul Compartimentului Normare Salarizare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți