19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența altor două coduri. Unul de instabilitate atmosferică și altul de vreme caniculară

- Advertisement -

Alte două coduri sunt în vigoare în județul Olt pe parcursul zilei de sâmbătă, dar și al dimineții zilei de duminică. Unul este galben de instabilitate atmosferică și este valabil din după-amiaza zilei de 20 iulie, la ora 13:00, iar celălalt este portocaliu de caniculă și este valabil pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Codul galben este de instabilitate atmosferică temporar accentuată și, potrivit avertizării meteo emisă de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, expiră în dimineața zilei de duminică, 21 iulie, la ora 10:00.

„Treptat, în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Transilvania și local în Maramureș și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50…70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, au transmis meteorologii.

Și pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 20 iulie, în județul Olt va fi Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

„În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, spun reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți