19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de val de căldură și disconfort termic în județul Olt, în zilele de duminică și luni

- Advertisement -

Dacă pentru moment am scăpat de temperaturile extreme din termometre, dar și de atenționările de instabilitate atmosferică, județul Olt continuă să fie și în zilele de duminică și luni, 21 și 22 iulie, sub incidența unui cod, de data aceasta galben de val de căldură persistent și disconfort termic ridicat.

Potrivit noii avertizări meteo emisă duminică dimineața de meteorologi, temperaturile din termometre vor fi însă mai acceptabile, până la 34 – 36 de grade Celsius, izolat 37, la umbră, dar nopțile vor fi tot tropicale, având în vedere că minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

„În sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade și izolat de 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți