19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD Liviu Voiculescu: „Tinerii sub 18 ani nu vor mai putea cumpăra țigări și alcool din magazine sau localuri”

- Advertisement -

Este lege. Tinerii care nu au 18 ani împliniți, nu mai pot cumpăra tutun și alcool din magazine sau localuri dacă nu prezintă cartea de identitate.

Anunțul a fost făcut luni, 22 iulie 2024, de senatorul PSD de Olt Liviu Voiculescu.

„Tinerii sub 18 ani nu vor mai putea cumpăra țigări și alcool din magazine sau localuri. Zilele trecute a fost promulgată legea prin care vânzătorii de tutun și alcool sunt obligaţi să solicite tinerilor actele de identitate la vânzarea băuturilor alcoolice şi produselor din tutun. Măsura de consultare a documentelor de identitate la cumpărarea produselor din tutun și a băuturilor alcoolice a fost instituită în vederea reducerii consumului acestora în rândul persoanelor care nu au împlinit 18 ani”, a declarat parlamentarul social democrat.

Liviu Voiculescu mai spune că neîndeplinirea acestei obligații atrage amenzi de la 10.000 la 30.000 lei.

Legea urmează a fi publicată în Monitorul Oficial.

„În luna iunie a acestui an, Camera Deputaților a dat aviz pozitiv acestui act normativ în calitate de for decizional, după ce, în octombrie 2023, a trecut de votul Senatului. Legea urmează a fi publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus senatorul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți