19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

46 de accidente grave, soldate cu decesul a 14 persoane, pe șoselele din Olt, în primele șase luni ale acestui an

- Advertisement -

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată vineri, 26 iulie 2024, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al instituției, care l-a avut alături pe comisarul Ștefan Mutu, șeful Serviciului Cabinet, a prezentat bilanțul rezultatelor obținute de inspectorat în primul semestru al anului 2024, dar și mai multe statistici, printre care și cea a accidentelor de circulație produse pe șoselele din județ. Au fost 14 persoane care și-au pierdut viața în 46 de accidente grave care au avut loc în primele șase luni ale acestui an.

Potrivit cifrelor prezentate, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, pe drumurile publice care tranzitează judeţul, s-au înregistrat 46 de evenimente rutiere grave, cu unul mai mult față de aceeași perioadă a anului 2023, în urma acestora rezultând decesul a 14 persoane, în scădere cu un deces față de primele șase luni ale anului trecut.

Principalele cauze generatoare de producerea accidentelor grave au fost prezentate ca fiind viteza neadaptată la condițiile de drum – 17,30%, neacordarea priorității vehiculelor – 13,04 la sută și indisciplina bicicliștilor – 13,04%.

Totodată, în primele șase luni ale anului 2024, pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii rutieri au organizat 176 de acțiuni, din care 158 cu efective proprii și 18 cu alte formațiuni de poliție sau în colaborare cu reprezentanți ai altor instituții ori ai societății civile.

„În cadrul activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, au fost înregistrate 258 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, cu 14 mai multe față de perioada corespondentă”, a declarat comandantul IPJ Olt.

Sursa citată mai spune că pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 21.131 de sancțiuni contravenționale, mai puține cu 462 decât aceeași perioadă a anului 2023 iar ca măsură complementară au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, 3.834 de permise de conducere, cu 152 mai multe față de semestrul I al anului trecut, și au retras 1.248 de certificate de înmatriculare, mai puține cu 91 decât în aceeași perioadă a anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți