19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt cedează porțiuni din drumurile județene care tranzitează două comune, pentru ca primăriile să amenajeze piste de biciclete

- Advertisement -

Multe dintre primăriile județului Olt aleg ca cetățenii să folosească și mai mult bicicletele ca și mijloc de transport prin localitate și de aceea amenajează piste pentru acestea. Iar două dintre ele sunt cele ale comunelor Șopârlița și Brastavățu. Astfel, bicicliștii circulă mai în siguranță prin cele două localități.

Proiectele sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar pentru a le duce la bun sfârșit, Consiliul Județean Olt a cedat, pe o perioadă determinată, porțiuni ale drumurilor județene ce trec prin comune.

„Comunele respective (Șopârlița și Brastavățu n.r.) ne-au solicitat parte a drumului județean, așa este procedura, noi le predăm către ei, proiectele sunt ale localităților respective, după ce vor face acele piste de biciclete partea aceea de drum județean va reveni înapoi Consiliului Județean, care este proprietarul lor”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, la finalul ședinței ordinare de joi, de la sfârșit de lună iulie.

Dacă în cazul comunei Șopârlița, CJ Olt cedează administrației publice locale o porțiune a Drumului Județean (DJ) 644, în cazul autorităților din comuna Brastavățu este vorba despre cedarea unei porțiuni a părții carosabile din DJ 544, ambele proiecte de hotărâre fiind aprobate joi, 25 iulie 2024, de consilierii județeni, cu unanimitate de voturi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți