17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Muzeul Județean Olt va organiza în premieră un atelier de batere de monedă. Oltenii vor bate replici după monedele descoperite în județ

- Advertisement -

Proiecte peste proiecte pentru conducerea Muzeului Județean Olt. Instituția culturală va găzdui, în premieră, un atelier de batere de monedă. Deja se lucrează la realizarea unor ștanțe/matrițe monetare cu ajutorul cărora cei interesați vor bate replici după monede descoperite pe teritoriul județului. Pentru prima dată proiectul va debuta la a cincia ediție a festivalului Romula Fest ce va avea loc în weekend-ul 23 – 25 august, în satul Reșca al comunei Dobrosloveni.

„Muzeul Județean Olt propune publicului larg un nou proiect, care sperăm să fie cel puțin la fel de interesant precum cele realizate până în prezent. Specialiștii muzeului vin în întâmpinarea necesităților vizitatorilor cu o propunere inedită pentru muzeul nostru – un atelier de batere de monedă. În această perioadă se lucrează la realizarea unor ștanțe/matrițe monetare cu care se vor bate replici după monede descoperite pe teritoriul județului Olt. Acest proiect va debuta în cadrul festivalului de reconstituire istorică Romula Fest, care se va desfășura la Reșca, comuna Dobrosloveni, județul Olt”, a spus Florin Ciulavu, arheolog în cadrul Muzeului Județean Olt.

Oltenii care vizitează apoi muzeul vor putea realiza replici după monede antice ce s-au găsit de-a lungul timpului în județ. Dacă unele replici alea monedelor rămân în instituția culturală, altele vor intra chiar în posesia celor care le fac.

„Apoi, pentru o perioadă destul de lungă, vizitatorii muzeului vor putea face o incursiune în lumea numismaticii, contribuind la realizarea de replici după monede antice. O parte dintre aceste replici ale monedelor vor rămâne în muzeu, iar altele vor intra în posesia celor care le realizează. Vă invităm să urmăriți în continuare pagina de Facebook a muzeului pentru a fi conectați la noutățile pe care vi le propunem”, a mai spus arheologul Florin Ciulavu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți